Pottenbakken is een heel oud ambacht.  Al eeuwen maken mensen gebruiksvoorwerpen en mooie vormen van het natuurlijk materiaal klei. Wilt u zelf de mogelijkheden van klei ervaren? Dat kan!  U heeft niet veel nodig: Oude kleren of een schort, een dosis concentratie en oefening. Ook al bent u geconcentreerd bezig, de meeste mensen ervaren werken in de pottenbakkerij als heel ontspannend. En wie weet wilt u daarna verder met dit prachtige ambacht!


  • platentechniek
  • rollenpot met engobe
  • platentechniek
  • duimpotten
  • platentechniek met sinterengobe
  • platentechniek
  • draaien markt
Ongeveer 4 maal per jaar start er een beginnerscursus van 5 lessen. In die cursus laten we je kennismaken met de voornaamste vormende technieken die de keramist gebruikt. Je maakt een duimpot, een rollenpot en je bouwt een werkstuk uit platen klei en natuurlijk draai je een pot op de draaischijf.  Ook  leer je hoe je jouw werkstuk kunt decoreren met kleislib en kleurpigmenten (engobe) en in de laatste les glazuur je alles.  Aan het eind van de cursus heb je een aantal voorwerpen gemaakt, klaar om zelf te gebruiken of cadeau te doen.  In de dia's  zie je een paar voorbeelden van werk uit de beginnerscursus.
Praktische informatie.

De cursus die start in Januari 2020 is VOL

In  April 2020 start een nieuwe cursus. 
Deze cursus is VOL. Er is een wachtlijst. 
Data:  16 april, 23 april, 7 mei, 14 mei en 28 mei
Tijdstip: donderdagavond van 19.30-22.00 
Prijs: 125 euro. Dit is inclusief de klei,het bakken en glazuren van vier werkstukken en het gebruik van gereedschappen.
Wij zorgen voor koffie en thee.
Adres: Baken 90 in Groningen (hier is voldoende parkeergelegenheid)

Zodra er data bekend zijn van een nieuwe cursus publiceren we dat hier.Voor vragen kan je ons mailen via onderstaande knop